VLIZ Science Symposium: Mariene Biodiversiteit in België | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ Science Symposium: Mariene Biodiversiteit in België

Op woensdag 23 mei 2018 vindt in Oostende het tweede VLIZ Science Symposium plaats, dat volledig draait rond het nieuwe VLIZ-initiatief ‘BeRMS2020 – Een Innovatieve Telling van de Belgische Mariene Biodiversiteit’. Hierin wil VLIZ diverse biodiversiteitsonderzoekers samenbrengen om de Belgische Mariene Soortenlijst (BeRMS) van een grote update voorzien, innovatieve manieren te ontwikkelen om biodiversiteit waar te nemen, hypotheses testen rond vroegere en huidige biodiversiteit en het belang ervan voor het functioneren van het Noordzee-ecosysteem onderzoeken. Registreren voor dit gratis event kan tot 16 mei. Wil je zelf je onderzoek voorstellen in een korte pitch-presentatie? Dien dan voor 2 mei je Engelstalig abstract in.

Door het organiseren van VLIZ Science Symposia wil het VLIZ wetenschappers samenbrengen rond een specifiek thema uit haar onderzoeksstrategie. Vast op het programma staan verschillende keynote sprekers met een ruime ervaring in hun onderzoeksgebied. Zij belichten het thema vanuit verschillende invalshoeken. Tevens bieden we mariene onderzoekers ook de kans om de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rond het thema voor te stellen. De VLIZ Science Symposia zijn dé gelegenheid om kennis uit te wisselen, netwerken uit te bouwen en samenwerkingen op te starten.

Op de website van het evenement vind je het programma (9:30-16:00) terug. In de voormiddag zijn vijf sprekers geprogrammeerd en is er een tijdsslot voor pitch-presentaties. In de namiddag wordt gediscussieerd in break-out sessies om de uitwisseling van ideeën en de initiatie van gecoördineerde onderzoeksacties gerelateerd aan het BeRMS2020-project te stimuleren.

Het VLIZ Science Symposium van 23 mei is de gelegenheid om je eigen biodiversiteitobservatie- en visualisatiemethodes te delen, of je resultaten rond mariene biodiversiteit te bediscussiëren met collega-wetenschappers.

Inschrijven kan via het online registratieformulier en is gratis.