[Home] [VLIZine archief] [VLIZine maandelijkse archief] [Attendering VLIZine & Grote Rede] [Grote Rede]

VLIZine jrg. 20, nr. 6 (juni 2019)

Mee bijdragen aan transnationale Knowledge Hub rond voedsel- en voedingszekerheid?

Toegevoegd op 2019-03-01
De Joint Programming Initiatives ‘JPI Healthy Diet, Healthy Life’, ‘JPI Healthy and Productive Seas and Oceans’ en ‘JPI Agriculture, Food Security and Climate Change’ bundelen hun krachten om een nieuwe, sector-overschrijdende ‘Knowledge Hub’ op te starten rond de thematiek van ‘Food and Nutrition Security’. Zin om als onderzoeker of stakeholders bij te dragen aan dit transnationale netwerk voor kennisuitwisseling rond dit multidisciplinaire thema?
Kernvraag van de Knowledge Hub is om na te denken over de gevolgen van klimaatverandering op de nutritionele samenstelling van ons voedsel, en hoe ons aan te passen zodat de voedsel- en voedingszekerheid van onze planeet gewaarborgd blijven. Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) ondersteunt deze Knowledge Hub voor een totaalbedrag van 200.000 Euro (per onderzoeker/onderzoeksgroep begrensd tot 30.000 Euro over drie jaar).
Het indienden van een ‘Expression of Interest’ kan nog tot 4 april 2019. Meer info:

Link: www.fwo.be/nl/mandaten-financiering/europese-programmas/era-net/oproepen/knowledge-hub-on-food-and-nutrition-security-2019[Overzicht] [Login]